Jantje Beton project

De Speelkaravaan komt eraan!

De Speelkaravaan bezoekt speeltuinen in heel Nederland met leuke en vrolijke speelactiviteiten voor duizenden kwetsbare kinderen.

In Nederland groeien ruim 270.000 kinderen op in armoede. Dit betekent dat er thuis soms niet voldoende geld is om lid te worden van (sport)clubjes of om deel te nemen aan leuke activiteiten. Terwijl dit juist zorgt voor momenten van ontspanning en onbezorgd plezier maken. Speciaal voor deze kinderen organiseert Jantje Beton daarom bijzondere speelactiviteiten in en rondom de speeltuin in hun eigen buurt. 

Door samen met anderen deel te nemen aan leuke activiteiten, krijgen de kinderen het gevoel er weer bij te horen, ontdekken ze hun talenten en werken ze ongemerkt aan hun zelfvertrouwen. De activiteiten zijn onderverdeeld in 4 thema’s nl. circus, theater, sport & spel en upcylce (zelf speelgoed maken van oude materialen) en worden begeleid door professionals en vrijwilligers van de speeltuin. 

Meer informatie? Voor meer informatie over de Speelkaravaan kunt u contact opnemen met Xandra Samsom (projectleider) via speelkaravaan@jantjebeton.nl of via 06-40 21 52 08.

Waar: 50 speeltuinen, verspreid over Nederland.

Doel: met de Speelkaravaan kunnen 5.000 kinderen deelnemen aan leuke speelactiviteiten in hun eigen buurt. 
Gefinancierd: Dit project wordt gefinancierd door Jantje Beton en de VriendenLoterij.

Doneren