Over Jantje Beton

Ga naar school. Ga naar je werk. Maak je huiswerk. Eet gezond. Sport. Leer pianospelen. Word succesvol. Neem je telefoon op. Bekijk dit. Vind het leuk. Deel het met je vrienden.

We moeten steeds meer en spelen steeds minder. Daarom zeggen wij: Stop nooit met spelen.

Niet als ze muren om je heen bouwen. Niet als de auto’s om je heen rijden. Niet als je moet vluchten. En al helemaal niet als je ouder wordt.

Want spelen is niet alleen het belangrijkste onderdeel van een gezond leven, het is ook nog eens het leukste.

- Jantje Beton

Jantje Beton

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

NUSO speeltuinen

Jantje Beton ondersteunt de NUSO speeltuinen sinds 2015, omdat dit hele belangrijke speelplekken zijn voor de kinderen.

Wat we al hebben bereikt

Duizenden kinderen zijn in de afgelopen jaren geholpen door Jantje Beton. Dat de impact van spelen groot is, kun je hier lezen.

>> Jantje Beton jaarverslag 2018

Wat we gaan doen

Lees het in ons meerjarenbeleid.

>> Bekijk de infographic van ons nieuwe meerjarenbeleidsplan 2020-2024

Geschiedenis

In 1968 is Jantje Beton ontstaan omdat er steeds meer ‘beton’ kwam en steeds minder ruimte om buiten te spelen. Vrijwel vanaf het begin heeft H.K.H. Prinses Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton. Zij gaf toen al aan: ‘Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken’. Een uitspraak die uniek is voor die tijd. Daarnaast heeft zij het beeldje voor Jantje Beton gemaakt. Het mannetje met het vuistje in de lucht dat symbool staat voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen!


H.K.H. Prinses Beatrix die in 1968 haar eerste interview voor Jantje Beton met de kinderen doet.

Raad Van Toezicht

De Raad van Toezicht ziet toe op de algemene gang van zaken en het functioneren van de directeur-bestuurder. Op dit moment bestaat de Raad van Toezicht uit:

Mirjam van 't Veld 
Rinda den Besten 
Pieter Broekaart 
Birgitta de Gruijter 
Henk van Groen 
Jan Bron 
Anna van Berkum 
Manon Vanderkaa 
Milo Schoenmaker 
Paul van Gessel 

Doneren
Ja, ik steun buitenspelen
Periode
Bedrag
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.