Dirk-klanten doneren € 41.571 aan Jantje Beton

Nieuws — 29 oktober 2019

Dave Ensberg (directeur van Jantje Beton) ontving uit handen van Max Belt (supermarktmanager bij Dirk van den Broek) de cheque met de opbrengst van de statiegeldactie. 

Klanten van de supermarktketen konden van 19 mei t/m 13 juli hun statiegeldbon inleveren voor het goede doel. Hiermee doneerden Dirk-klanten een bedrag van € 41.571 aan Jantje Beton.

Opbrengst naar de Nationale Buitenlesdag

Met de opbrengst van de landelijke statiegeldactie van Dirk van den Broek wordt voor 300.000 kinderen van 3.000 scholen een Buitenlesbundel met toegankelijke voorbeeldlessen in de buitenlucht mogelijk gemaakt. Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten En bijna 80% van de kinderen in basisschoolleeftijd beweegt te weinig. Terwijl spelen een belangrijke rol speelt bij een gezonde ontwikkeling van kinderen. 

Dave Ensberg: "Ik ben de klanten van Dirk van den Broek enorm dankbaar! Mijn dank gaat ook uit naar Dirk van den Broek zelf voor deze mooie samenwerking waar vele kinderen door heel Nederland van profiteren. Ze gaan spelend leren in de buitenlucht: leuk én effectief tegelijk!"

De Nationale Buitenlesdag

Spelen en bewegen tijdens en na schooltijd zijn misschien nog wel belangrijker dan leren rekenen. Door te spelen, leren kinderen dingen die ze de rest van hun leven nodig hebben, zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Buiten leren heeft ook nog eens een positief effect op het concentratievermogen van kinderen. Daarom organiseert Jantje Beton één keer per jaar de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Spelen is de beste leerschool. Daarom zijn buitenlessen niet alleen heel leuk en leerzaam, maar ook steeds urgenter in een wereld waarin steeds minder tijd en ruimte is voor beweging. Op 7 april 2020 vindt de vijfde editie van de Nationale Buitenlesdag plaats die Jantje Beton samen met IVN organiseert.

Doneren