Jantje Beton project

Kinderen stralen in eigen circusvoorstelling

Tijdens het Jantje Beton Circusproject krijgen kinderen een week lang iedere dag circusles en leren zij lopen op een bal of koord, jongleren met ballen, ringen en diabolo en krijgen zij les in het bouwen van menselijke piramides. Na een week trainen treden de kinderen op in een echte circustent voor kinderen en ouders.

In Leiden en Utrecht zorgden we voor een echte circusweek in de speeltuin. 30 kinderen werkten gedurende een week in hun buurt onder professionele begeleiding aan hun eigen circusvoorstelling. Op de laatste dag was er een open piste voor de buurt waar nog eens ruim 80 kinderen aan meededen. Gevolgd door de voorstelling voor kinderen en ouders. De tent was op beide dagen helemaal gevuld! Gedurende de week trainden we een medewerker van de speeltuin in circus activiteiten en aan het eind van de week lieten we een kist met circusmaterialen achter, zodat kinderen ook na de week verder kunnen spelen.

Waar: Door heel Nederland. In 2017 in Leiden en Utrecht samen met Circus Snor, Speeltuin de Voorn, Speeltuin Ons Eiland, de Voedselbank Leiden en het AZC Utrecht. 
Doel: Kinderen een positieve speelervaring geven en het fysiek en sociaal-emotioneel sterker maken van deze kinderen.
In samenwerking met: Circus Snor