Speeltuinen en het bestrijden van het coronavirus

Nieuws — 15 maart 2020

Het coronavirus is volop in het nieuws en NUSO houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Op 15 maart 2020 heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. 

Richtlijnen speeltuinen

NUSO adviseert om de volgende richtlijnen van het RIVM te volgen. 

  • Met ingang van 16 maart 2020 tot in ieder geval 6 april 2020 de speeltuinen te sluiten. Dit geldt ook voor alle activiteiten en evenementen die in de speeltuin of in het gebouw van de speeltuin plaatsvinden.
  • Uitzondering daarop vormen sommige speeltuinen die (de mogelijkheid tot) kinderopvang bieden. De kinderopvang blijft open voor mensen in vitale functies. Zie daarvoor ook dit bericht van de Rijksoverheid. Het advies van NUSO is goed te overleggen met de kinderopvangorganisatie en zo nodig contact op te nemen met de regionale GGD of gemeente voor meer informatie en advies.

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 16 maart 2020 09.00 uur.  Bij wijzigingen in het beleid passen wij de informatie aan. Voor meer informatie over de actuele situatie in Nederland, zie ook de site van de rijksoverheid en het RIVM.

Tot wanneer zijn deze maatregelen geldig?

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april 2020. Het advies van NUSO kan worden herzien als de actualiteit daarom vraagt. Voor meer informatie over de actuele situatie in Nederland, zie ook de site van het RIVM.

Meest gestelde vragen

Wat zijn de meest gestelde vragen over speeltuinen in betrekking tot het coronavirus? Je leest het hier.