Jantje Beton activiteiten

Jantje's speelambassadeurs!

30 april

We zijn gestart! De eerste jongeren zijn in april opgeleid tot ‘speelexpert’, zodat nog meer kinderen in de vakantietijd kunnen spelen!

‘Speelambassadeurs gezocht!’ is een project binnen de Maatschappelijke Diensttijd waarin jongeren opgeleid worden tot 'expert in spelen' (speelambassadeur). Zij leren hoe ze een leuk en gevarieerd activiteitenaanbod voor kinderen kunnen opzetten. In de zomervakantie brengen ze de opgedane kennis in de praktijk en gaan ze aan de slag in speeltuinen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen, nog meer spelen! 

Maatschappelijke diensttijd?

Maatschappelijke Diensttijd is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en inzet voor anderen maakt onze samenleving sterk. 

Wat gaan ze doen?

De speelambassadeurs maken samen een leuk en gevarieerd speelaanbod waarin kinderen écht vakantie beleven in hun speeltuin!

De opzet is simpel.

  • De jongeren volgen één training (1 dag) in april 2019    
  • De jongeren gaan op verkenning in de speeltuin (meivakantie 2019)
  • de jongeren gaan 2-4 weken in de zomervakantie van 2019 aan de slag in een speeltuin (gemiddeld 32 per week)  
  • We gaan evalueren (1 dag) (september 2019)

Ze ontvangen hiervoor een wettelijke vrijwilligersvergoeding, een certificaat en een getuigschrift. 


Meedoen? Stuur een ingevuld aanmeldformulier naar: speelambassadeurs@jantjebeton.nl

In het kort

Waar: 10 speeltuinen in Leiden, Ede en Groningen.
Doel: 50 jongeren in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar worden opgeleid tot 'expert in spelen' zodat zij voor meer en betere speelkansen voor kinderen kunnen zorgen.
Gefinancierd: door het ministerie van VWS.